Ключарски услуги

Kluchar24 предлага денонощни ключарски услуги в гр. София, Пловдив, Бургас.

Какво е ключар

Ключарят е занаятчия, който се занимава с ремонт и инсталация на нови заключващи механизми на врати, брави, прозорци, коли и сейфове. В основната си дейност ключарите работят на повикване поради спецификите на услугата, която предлагат.

Произход на ключарството като професия

Първите сведения за развитието на занаята датират от 15-ти век по време на Римската империя.

Какви дейности извършва един модерен ключар

Рязане на ключове

Отваряне на сейфове

Авто ключар

Денонощен ключар

Инсталация на алармени системи

Типове ключари

Жилищни ключари

Това е най-широко разпространеният вид занаятчия, занимаващ се с ключове. В основната си дейност той извършва ремонтни дейности на жилищни механизми и изработката на ключове копия, служещи като резервни.

Ключар специализиран в изработката на дублирани ключове

Чрез навлизането на модерните ключалки, процеса по издаването на дублажен ключ се усложни и изисква по-добро ниво на технологията за изработката им. Ключарите специализирани в изработката на дублирани ключове главно работят в собствени ателиета намиращи се в партерите на сградите.

Ключар монтажист

Предимството на ключарите монтажисти е, че имат поглед върху новите  тенденции при заключващите механизми и могат да дадат добър съвет при избор на брава.

Автомобилни ключари

Автомобилите от своя страна има своите особености при своите заключващи механизми. При нужда от ключарска услуга свързана с вашия автомобил е препоръчително да изберете тясно специализиран ключар занимаващ се с автомобили

Към началото