Матраци

Всичко за вашия по-добър сън във Medico plus ,Гарантирано немско качесто , безплатна доставка , 101 нощи тестов период.Посетете нашия онлайн магазин или show room гр. София, бул. Цар Борис II.

Когато търсите най-добрия матрак, който да отговаря на изискванията ви, не е лесно да си купите такъв. Ще внимавате да използвате матраци, които не се деформират лесно и вършат работата, която трябва да вършат, поддържайки комфорта на тялото ви по време на сън. Тъй като прекарвате около 8 часа на ден на леглото и следователно е важно да изберете правилния вид материал, който трябва да се използва. Той трябва да е гъвкав и издръжлив.

Няма универсален матрак. „Пробвайте, преди да купите“ е пословичното правило, когато става въпрос за матраци. И макар че това може да звучи малко неудобно, то е от съществено значение. Има няколко термина и характеристики, с които ще се сблъскате, когато пазарувате нов матрак. Най-важното нещо, което трябва да разберете, е, че различните матраци са направени за различни типове спящи хора. Ако търсите луксозен комфорт, потърсете продукти като мемори пяна или Coolgel. Ако сте по-загрижени за опората на гърба, помислете за матрак с вътрешни пружини. Не забравяйте да прочетете информацията за продукта и да следвате съветите в тази статия, защото те могат да ви помогнат да намерите идеалния матрак за вашите нужди.

Какви са характеристиките на естествената поза на човека по време на сън?

Когато спите, тялото ви заема оптимална поза, за да поддържа белите дробове напълнени с чист въздух, а вътрешните органи и мускулите – разтегнати, за да не се свиват. Тази поза, която повечето хора заемат, когато спят, се нарича поза на плода, защото е подобна на тази на плода в утробата на майката. Може да забележите, че лицето ви е леко обърнато на една страна. Това позволява на течността да се оттича лесно от средното ухо през Евстахиевата тръба в задната част на гърлото. Освен това това леко завъртане не позволява на секретите да блокират носа и горните дихателни пътища; слузта се оттича извън устата, така че да не я вдишвате и да се събуждате болни през нощта. Освен това ръцете ви могат да бъдат сгънати с длани под брадичката или кръстосани на гърдите – така се чувствате по-удобно и ви е по-топло, докато спите. При това разположение на ръцете по-голямата част от кръвообращението ви преминава през сърцето. Освен това, ако се облегнете на някоя ръка или ако ръката ви падне от леглото или стола, докато спите, тя няма да виси под неестествен ъгъл, което би причинило изтръпване или болки след заспиване в това положение. Обикновено бедрата и краката ви образуват широка V-образна форма, като стъпалата ви са малко по-високо от главата, така че

Какви видове матраци се предлагат онлайн

Ортопедични матраци

Ортопедичният матрак е отличен начин да се насърчи цялостното здраве на гръбначния стълб и да се облекчат проблемите с гърба. Най-добрите матраци в тази категория са проектирани така, че да коригират позата ви по време на сън, като намаляват натиска върху чувствителните части на тялото ви. В зависимост от личните ви здравни нужди, има много чудесни възможности за вас.

Матраци с мемори пяна

В крайна сметка мемори пяната е материал, който може да се използва с голям ефект във вашия матрак. Важно е обаче да намерите правилния баланс между цената, качеството и собствените си предпочитания за плътността на пяната, защото има много други фактори, които трябва да се вземат предвид, освен просто вида на пяната, с която е оборудван матракът ви.

Матраци с покет пружини

В обобщение, закупуването на матрак с покет пружини има много предимства. Добрите матраци с пружини запазват добре формата си в продължение на години, като никога не се налага да бъдат обръщани или въртени, което ви спестява време и пари. Освен това те обикновено са по-стабилни от другите видове матраци. Те придават силна уникална твърдост, която някои хора харесват, а други не. Това определено е добре, ако ще прекарвате толкова много време в спане върху една и съща повърхност. И преди всичко друго, те са просто луксозни!

Подматрачни рамки

Рамките за матраци са достъпен начин да добавите комфорт, опора и удобство към матрака. Те улесняват процеса на преместване и съхранение на матрака, като го поставят върху качествена метална или дървена рамка. Тази мебел обикновено е изработена от дървени ламели, които се държат заедно с метални съединения. Те са популярни в западните страни още от XIX век, като с времето са станали още по-разпространени. Повечето от нас използват метални ламели в домовете си, така че ако търсите качествени рамки за матраци на подходяща цена, сигурен съм, че ще намерите това, което искате, в нашия каталог.

Към началото