Най-добрите марки спортни стоки в Бургас – Adidas, Puma, Nike

Накратко за Бургас

Бургас е най-големият град в Югоизточна България – културен и турситически център. Той е разположен на близо 400км. от столицата и се явява най-лесната дестинация, тръгвайки от там. Това го прави много комуникативен, посещават през летния сезон и често избиран град за живеене и учене. Той е четвъртият по големина град в България, а в него се намират ЖП гара, най-голямото морско пристанище, международно и вътрешно летище Сарафово и др. Всяко пътуване за Южното Черноморие преминава през Бургас.

Ако решите да осетите този красив град през лятото, а защо не и през другите сезони, определено няма да останете разочаровани и да ви доскучае. Какво можете да видите? На първо място плажът, който е дълъг около 4км., като по-голямата част от него е охраняема, а другата не. Централният плаж се намира точно под морската градина и в непосредствена близост до централните части на града. Когато приключите с плажуването можете да се разходите из морската градина. Тя е невероятно красива като ландшафт, голяма и с висок изглед към морето. Споменавайки изглед няма как да не разкажем и за символа на града, а именно моста на Бургас. Той е разположен навътре в морето и открива уникални гледки, особено към залеза и затова бургазлии обичат да изпращат край на деня с разходка по него. Централните части на града са страхотно място за разходка – по тях има множество заведениица, кафенета, магазинчета и другият символ на града „Паметника на Альоша”. В Бургас можете да посетите и много културни забележителности, като например четирите музея – археологически, природонаучен, етнографски и исторически, църквата „Св.Св. Кирил и Методий”, която е изключително красива като архитектура и др.

Прекрасното на града е, че той е равнинен и е един от най-добре направените такива от гледна точка на инфраструктура. Целият е направен с главен замисъл удобство – има големи спирки за обществен транспорт, в който всичко е чисто и ново, велоалеи из целия град, пейки за отдих, паркове и др. Има голяма велоалея разположена по крайбрежието, която достига чак до Сарафово и е много удобна за спортуване и релаксация. На последно място ще споменем небезизвестните Солници и кални бани, които привличат туристите да пробват от лековитите дарове на природата.

Най-добрите марки спортни стоки в Бургас, както и навсякъде другаде са Adidas, Nike и Puma. Магазини в града: Intersport, Sport Depot, Sport Vision, Decatlon и др. малки и не толкова магазинчета, които продават спортни стоки.

Adidas

Adidas е може би най-култовата марка за спортни стоки в града. Спорно е дали Бургас е известен с Adidas  или Adidas в България често се свързва с Бургас. Както се пее в една популярна българска песен „Бургас, градът на трите ленти”. Не се знае от къде започва модата на Adidas в града, но е факт, че тя се изразява с абсолютен „крясък” от подрастващите и младежите най-вече, но не само. Да бъдеш част от общността на младото общество, „изисква” от теб да носиш марката, като често се повтаря една крилата фраза за града „Който носи Adidas е безсмъртен”. Факт е, че времената и модата се менят, но не и в Бургас, където има само една марка и тя е винаги на гребена на вълната на модните тенденции в субкултурата на обществото там.

Историята на марката е много интересна, като особено любопитно е, че името ѝ е сбор от имената на създателя ѝ – Ади Даслер. Adidas са иноватори и го доказват с първите обувки със сменящи се бутони, предназначени за футбол, а трите ленти отразявай духа на Олимпийските игри и трите континентални плочи.

Популярни категории стоки Adidas

Nike

Колкото и популярна да е марката на Adidas в Бургас, то Nike няма как да изостава от класациите. Причината е една – това са най-продаваните и известни стоки на спортния пазар в света по статистика от 2009г. Сякаш брандът има една върла фен маса, която за нищо на света не би избрала друга марка и лоялността им е впечатляваща.

Интересното в историята на създаването ѝ е , че с една непринудена лекота и простота  Фил Найт създава империя. В началото е само голямата мечта, която започва с малки стъпки – измислят името, като искат те да е кратко и балгозвучно, така се спират на гръцката богиня на победата Нике, или както се чете на английски език – „Найки”; след това е идеята за логото, което е направено от безизвестна до тогава графична дизайнерка за около 40 долара – то остава и до днес. Първата обувка, с която стават известни е ориентирана към футбола.

Популярни категории стоки Nike

Puma

Подобно на гореописаните марки и Puma има своята маса почитатели. Особено голяма сила набра и през последните години, до голяма степен на лицата, с които колаборира или рекламират бранда, като Rihanna  например. Прословутата скачаща котка е емблемата, която редица хора търсят и за тях тя символизира свобода и най-високо качество в спорта.

Историята на марката е интересна, тъй като засяга спомената по-горе личност, а именно Ади Даслер. Общото между него и марката е създателят ѝ а именно Руди Даслер – братът на Ади. Той е не по-малко амбициозен от по-малкият си брат и в началото почти изцяло насочва енергията си към създаване на футболни обувки. Реално първият модел на обувка с бутони е измислена от него.

Популярни категории стоки Puma

Към началото