Най-новите прежди в Бургас – Ализе, Нако, Ярн Арт, Стенли

Интересни факти за Бургас

Бургас е един от най-красивите ни градове на Черноморието. Освен, че е четвъртият по големина и предимно град за живеене, а не за туризъм, няма как да не отбележим, че през лятото той е изключително оживен. Причината е неговата комуникативност – от една страна има наличие на международно летище с полети вътре в страната, ЖП и автобусна връзка, а магистралата те води от столицата директно в града – на 400км. Красив го прави и цялата му инфраструктура, която напомня на страните от Запада – широките велоалеи, които гражданите често избират като метод за придвижване, големите спирки на градски транспорт, алеите за разходка край морето, голямата морска градина и уютните улички в централната част. Няма как да не споменем и за големия четирикилометров плаж, който освен, че е широк предлага уникална открита гледка. Точно зад него се намира и популярната морска градина, която сякаш е извисена над плажа и гледа морето от високо. Емблемата на града – мостът в Бургас дава невероятни възможности за неповторима разходка и красиви снимки. Целият град е като една кутия със скъпоценности, в която можеш да откриеш както храна за очите и душата, така и за ума. Той съчетава почивка, наслада, култура и какво ли още не.

Говорейки за морето и почивка, първата ни асоциация е състояние на релакс. Тук темата плавно преминава в един все по-популярен метод за отпочиване и вентилиране на напрежението, а именно плетенето. По-надолу ще ви разкажем за най-новите прежди в Бургас.

ALIZE  

Няма как да не започнем с може би най-популярната и разпознаваема марка прежди в страната ни. ALIZE  е с прежда внасяна от турски производители, която с времето стана еталон за много високо качество. Освен, че предлаганите артикули покриват всички стандарти, наложени в тази област, те като че ли създават и собствена история на пазара. Въпреки, че плетенето е един занаят и процес, който леко беше оставен в миналото, е удивително как една фирма освен, че може да го върне с пълна сила в модерните времена, така може и да остави своята следа в света на любителите и експертите.

ALIZE произвеждат вече 36 години на пазара прежди за ръчно плетене и тяхната запазена марка прежди за плетене с пръсти. Те предлагат разнообразие от всякакви цветове, сред които синтетика и естествени влакна и така предпочитаните омбре прежди. Те са съчетание от няколко свята, които правят цялото влакно, като крайния продукт е преливащ се и шарен, без това да е искало усилие от страна на ръчно съчетаване на цветове.

Популярни прежди Ализе

NAKO

Думите, които можем да кажем за марката са бедни пред това, което предлагат. В голяма степен като безупречност на характеристиките си пасват с тази на гореизброената прежда. Производителят също е Турция, доказан лидер на пазара за прежди с качество без спор. Преждите им са подходящи за плетене на всякакви дрехи – мъжки, женски, детски и дори бебешки. Също така голямото разнообразие предлага и прежди да създаване на аксесоари, чанти и др. Онова, което е характерно за тях е, че цените са изключително достъпни и това е чак нереално с качеството, което предлагат. Изборът им е голям и немално хора, които са ги използвали казват, че от тях се създават дрехи, пред които човек не може да остане безразличен.

Популярни прежди Нако

ЯРН АРТ

Внасят се в България отново през турски производител. Това, което е характерно за тях е безупречна здравина на нишката, която произвежда едни устойчиви проекти. Преждите им са предназначени за ръчно плетиво, като биват всякакви видове от памучни, до акрилни и др. Особено подходящи са за големи и обемни проекти – панери, кошове, одеяла, килимчета, завивки и други неща от вътрешния интериор на дома. Има и избор на прежди, които са отлични за плетне на аксесоари като чанти и раници например,  също така и леки дрехи като потничета и блузки. Накратко – огромен избор и здрава прежда.

Популярни прежди Ярн Арт

ярн арт джинс – https://www.pleta.bg/bg/dzhins-8376/

Цялата колекция Ярн Арт може да видитр тук : https://www.pleta.bg/bg/brands/yarn-art/

Стенли

Преждите Стенли имат български произход, като производителите им по нищо не отстъпват на чуждестранната конкуренция. Преждите им са предимно от естествени материали като вълна, памук, лен и високоза. Особено чувствителни са да използват технологии, които са еко съобразни и това е нещо, което можем да приемем като добавена стойност към продукта. Иновативни в сферата си, те създават преждите кейкове, които по дължина съчетават по пет различни цвята, които оформят едно уникално по рода си кълбо. С тях се плете ръчно и на машина, а крайния продукт винаги е изумителен. Може да се каже, че фамилията, която ги произвежда вкарва своята мотивация и любов във всяко кълбо и то сякаш носи магия. Това е и причината преждата Стенли да започне да се продава и изнася в редица други страни в Европа с голям интерес.

Към началото