Правилният избор на двигателно масло поддържа дълъг живот на автомобила

Животът на двигателя не е нещо, което може да се измери във времето. Има няколко фактора, които влияят върху издръжливостта му, затова е важно да се грижите добре за автомобила и да извършвате правилната поддръжка, така че полезният живот на двигателя да бъде удължен до максимум. А правилната поддръжка е двигателното масло, като най-добрият избор за вас е моторното масло Shell Lubricants.

Поддръжката има фундаментална роля за запазването на двигателя, така че да развива планираните характеристики, така че е важно да се извършва редовно и внимателно. Сред основните операции по поддръжката, смяната на моторното масло със сигурност е на първо място. Двигателят на автомобила се нуждае от някои основни грижи, за да работи правилно, а двигателното масло е основен елемент, който заслужава пълно внимание. Трябва да се вземат някои предпазни мерки, така че двигателят да е винаги добре смазан и да удължи полезния му живот. Използвайте подходящо моторно масло, ние ви предлагаме това на Shell – Shell Lubricants. Поддържането на маслото на правилното ниво е една от основните препоръки за удължаване живота на автомобила. Като собственик на автомобил вие трябва да проверявате често нивото на маслото, за да избегне проблеми с двигателя.

Важно е масленият филтър да се сменя периодично, особено при превозни средства, произведени от 1994 г. нататък. Функцията на филтъра е да филтрира примесите, които се пренасят от моторното масло по време на циркулацията му през двигателя. С течение на времето и съответно натрупването на частици, филтърът губи своята ефективност поради високото съхранение на тези примеси.

Ето защо е важно филтърът да се смени заедно с маслото, така че новата смазка да не се замърси от частици, които вече са филтрирани.

Значение на двигателното масло

Ръководството за употреба на автомобила показва основната информация за правилното използване на моторното масло за автомобила, като най-добрия модел и интервалите между смените. При спазване на тези аспекти полезният живот на двигателя със сигурност ще бъде удължен.

Моторното масло играе основна роля в работата на двигателя и следователно трябва да се вземат предпазни мерки, така че експлоатационният живот на двигателя да е възможно най-дълъг.

Функцията на лубриканта е важен въпрос. Моторните масла отговарят за намаляване на триенето, ограничаване на износването на движещи се части в двигателя, охлаждане на двигателя, поддържане на двигателя чист, защита от корозия, улесняване на движението на подвижните възли на двигателя, намаляване на разхода на гориво, оптимизиране на работата на двигателните агрегати срещу замърсители.

Редовната и отговорна поддръжка е ключът към по-добро представяне, както и към удължаване на полезния живот на автомобила.

Циркулирайки през вътрешните компоненти на двигателя, моторното масло намалява триенето на движещите се метални части една срещу друга, което с течение на времето може да причини влошаване и повреда. Това смазване също помага за отстраняване на примеси, открити в двигателя, като метални частици например. И накрая, но не на последно място, маслото предпазва системата от корозия и окисляване. Това е незаменим елемент за здравето и издръжливостта на двигателя. Обърнете внимание на видовете моторни масла, които се препоръчват за различни двигатели и се посъветвайте колко е важно да проверявате редовно нивото на двигателното масло. Ние ви даваме формулата за успех – това е Shell Lubricants!

Към началото