Идеи за освежаване на дома през есента? Защо не?

Вариантите да смените обстановката у дома през есента в действителност са много. Надяваме се, че нашите идеи ви бъдат полезни или ви послужат като източник на вдъхновение за вашите собствени концепции, с които да промените визията на своето жилище в чест на вече настъпилата есен! Както виждате за повечето опции дори няма нужда да харчите много средства, а само да впрегнете собственото си въображение и да закупите някой крепежен материал, боя или аксесоар от най-близкия строителен хипермаркет Alati

Според психолозите с края на лятото и началото на есента хората са склонни към по-меланхолично настроение. Психиатрите твърдят, че най-често диагнозата депресия се поставя именно през месеците септември, октомври и ноември. По-леките неразположения на духа пък се препоръчват да бъдат третирани със смяна на обстановката. Но как да отидем на почивка, след като лятната отпуска отдавна изтече?

Много лесно! Просто сменете обстановката у дома. Има толкова интересни и бюджетни, лесни и практични варианти за целта. Вдъхновете се от някоя то следващите концепции за есенно разчупване и промяна на домашната обстановка още сега.

Какви са предпочитаните цветове от Бургаска област при освежаване на дома?

По всяка вероятност най-тежко им е на бургазлии. Изправени пред морския бряг, те най-силно усещат края на безгрижието на лятото и началото на есенния меланхоличен сезон. Ето защо в Бургас любимите цветове за освежаване на дома са свързани не с какво да е, а с морето и ваканцията. Те се придържат към морско синьото, златисто бежовото – досущ като пясъка – и не на последно място романтичното розово като ежедневния залез на морския бряг.

Идеи за освежаване на дома с ограничен бюджет

Не е нужно да разполагате с много средства, за да освежите дома си. Всъщност, голяма част от нашите идеи за разчупване на домашната обстановка не изискват кой знае колко много разходи. Пробвайте някои от следващите концепции за бързо и евтино освежаване на дома:

  • Сменете пердетата в спалнята. Те заемат изключително голяма част от интериора, а ако заложите на успокояващи нюанси или весели мотиви значително ще покачите настроението и усещането за релакс в домашния уют.
  • Направете всяко влизане в дома ви по-приятно и приветливо. За целта сложете нова – с есенни мотиви – изтривалка пред вратата, а също така и сменете огледалото в антрето. Можете да намерите и обикновено огледало в пластмасова бяла рамка и да го украсите с бои, ако можете да рисувате, или с класически стикери по ваш вкус.
  • Детската стая идеално ще се освежи, ако просто я подредите. Но няма как да очаквате това да се случи, ако не мотивирате подобаващо децата. Ние ви предлагаме следния варианти: купете им нови кутии за играчки с любимите им герои. Всеки ден редът и хармонията в стаята ще бъдат в изряден вид, а те ще се радват на новите си придобивки.

Идеи за освежаване на старите мебели

В случай че имате стари мебели на тавана, не бързайте да ги изхвърляте. Напротив – използвайте ги за вдъхновение за вашето есенно освежаване на дома. Всички стари дървени мебели могат да се боядисат в бяло, а след това да се минат по ръбовете с шкурка, за да постигнете модерния прованс ретро Винтидж стил. За творческите личности сред вас, предлагаме да украсите вратичките на гардероба или шкафовете с техниката декупаж. Имайте на предвид, че така значително ще подобрите и настроението си. Защото всяка дейност с ръцете носи не само вдъхновение, но и успокоение на душата. А ако искате да промените табуретките или дивана, купете си такер и интересна дамаска с оригинални щампи и ги претапицирайте!

Идеи за освежаване на кухнята

В кухнята прекарваме, може би, най-дълго време, докато сме у дома. А и именно в кухнята е най-вероятно да се отключи меланхолията на есента за всяка жена, изправила се пред поредния списък с домакински задачи. Затова не му мислете и направете няколко скромни, но и оригинални промени в обстановката. Започнете с лесните неща като смяна на покривката на масата и подложките за храна в есенни мотиви. Намерете стари вази и ги подредете по земята и рафтовете. Не забравяйте да ги пълните с нови свежи цветя през два-три дена. Живите растения доказано носят положителна енергия. А за шкафовете можете да направите бърза промяна, като смените дръжките им. За по-дръзките от вас предлагаме пълна трансформация на кухненския плот. Най-бързо ще я постигнете, като го облепите във фолио за мебели.

Идеи за освежаване на хола

В хола, където посрещаме гости и се събираме със семейството вечер, е може би, най-важната зона в жилището, която има нужда от промяна в тъжната и леко меланхолична есен. Ако нямате достатъчно пари за нови мебели или не ви се боядисват стени, изберете някой от следните доста по-рентабилни и лесни варианти за освежаване на атмосферата:

  • Украсете стените с нови картини, а защо не дори и с рамкираните картини на вашите собствени деца? Ако не намерите подходящи, заложете на нова серия от снимки с любимите хора. Бихте могли да импровизирате и вместо рамки, да заложете на конопено въже, на което да провесите фотографиите с щипки, боядисани в интересен или сливащ се със стената цвят.
  • Направете реорганизация. За тази идея за промяна на хола дори не е нужно да плащате и една стотинка. Единственият необходим ресурс е вашето свободно време и сила, защото ще трябва да местите мебели. Сменете местата на шкафа за телевизор с любимия фотьойл. Просто подредете всички елементи в хола по съвсем различна логика и помещението ще изглежда като чисто ново.
  • Сменете декорите. Най-евтино и бързо ще стане, като купите нови калъфки за декоративните възглавнички и поставите чисто нов килим под дивана. Друга опция е да замените старите декори с живи растения в интересни саксии. Наредете ги на земята за по-авангарден вид. Дори поставянето на нови осветителни тела – по пода или зонирайки отделни части от помещението – ще променят изцяло визията на хола.
  • А защо не просто да премахвате, за да дадете повече простор на вашия хол? Така например, можете изцяло да махнете килимите? Или да махнете рафтовете от стената, които така или иначе не ползвате за нищо? А не е ли време и да махнете стара техника, която също не сте включвали от години?

Към началото