Топ идеи за сервизи за хранене повлияни от Бургас и Морето

Сервизите за хранене са най-лесният начин бързо и достъпно да сменим обстановката у дома. Едновременно с това, правилните сервизи за хранене дори биха могли да ни бъдат от полза в борбата срещу килограмите. Според модерните диетолози част от глада на човек се засища с очите. Когато храната е поднесена артистично и в чудесни съдове, мозъкът започва да се храни с нея, а от там вие да задоволите част от глада си. Не на последно място, често сервизите за хранене са начин на съвременната домакиня да изрази себе си, да покаже същност си и визията си за това кое е пълноценно, здравословно и вкусно хранене за нея, както и колко гостоприемна е тя с посетителите си у дома.

На пазара днес ще намерите огромно изобилие от качествени, маркови, луксозни и тематични сервизи за хранене. Моделите и вариантите са толкова много, че би могло дори ни стане трудно да успеем да се справим на конкретен от тях. Най-често видовете сервизи се определят според броя и типовете части, които включва. Съществува обаче и друго деление, а именно според тяхната визия. Категорично, едни от най-атрактивните сервизи за хранене и до ден днешен са тези, свързани и посветени на морския пейзаж.

Ако и вие сте влюбени в морето и вече тайничко тъгувате за отминалите морски летни дни, със сигурност ще се почувствате по-вдъхновени от всякога с която и да е от днешните ни идеи за сервизи за хранене, повлияни от морската стихия и Бургас.

Как морето и Бургас влияят на избора на сервиз за хранене?

 

Специалистите са категорични, твърдейки, че в домовете, в които има летни и зимни сервизи за хранене, тези от първия тип са свързани с морето и морския бряг. От друга страна, у нас всеки, посетил курорт около или самия Бургас, ще се съгласи, че по заведенията ястията се сервират в чинии, свързани с местния пейзаж. Морето и Бургас няма как да не повлияят на местните за избора им на сервизи за хранене. Само по себе си морето е стихия с мистичен вечен ефект върху душата на индивида. Казват, че най-трайната любов на жената е към нейния баща и към морето. Ето защо може би, във всеки дом в Бургас домакинята има поне един сервиз за хранене с морско сини мотиви, с вълни или с крайбрежен залез.

Идеи за цветни сервизи за хранене

Ако търсите сервизи за хранене в тясна връзка с Бургас и морето, опциите ви от гледна точка на цветове са много. Въпреки че класиката е да изберете небесно синьо, можете да заложите и на традиционни бели сетове със сини мотиви и кантове. Но не само синьото е цветът на морето. Такъв е и зеленикавият оттенък и най-вече тюркоазното. Той е доста екстравагантен цвят и можете да заложете на такъв сервиз за хранене, ако търсите сет за сервиране на гости или за празниците. Златистото и бежовото също са част от морето, особено от градския пейзаж на Бургас, който е популярен и с пясъчните си скулптури.

Луксозни и красиви сервизи за хранене

 

В по-луксозните сервизи за хранене ще намерите изписани пейзажи от морския бряг. Обикновено това е фина изработка от изящни материали. Поради високата степен на използване на художествени техники и бои е възможно обаче тези сервизи за хранене да не са подходящи за използване в микровълнова и съдомиялна. Ето защо нашият съвет е, ако се спирате на такъв комплект с  чинии и съдове, той да не е основен за всекидневно ползване, а за гости и специални поводи като семейни събирания и празници.

Модерни сервизи за хранене

Модерните сервизи за хранене с усещане за море обикновено включват специални части, които са свързани с Бургас и други морски градове. Така например, тук ще намерите специални чинии за риба, а също така и сосиери и разбира се, супник с изящен черпак. Все пак, Бургас е изключително често свързван с местната класическа и любима рецепта за рибена чорба. Модерните сервизи за хранене обаче почти винаги са не само красиви, но и практични. Те се използват в посочените по-горе уреди – съдомиялна и микровълнова машина – за да спестят на домакините време и ресурси. Последно, но не по важност, интересни са и модерните сервизи за хранене, свързани с морето и Бургас, които са с по-нестандартна форма. Тематичните сред тях са с вълнообразни краища и форми на мида.

Цветни сервизи за хранене

 

Прекрасен е изборът ви, ако сте решили да се храните в блюда в наситен цвят. Съвременните цветни сервизи за хранене са отличен вариант да нахраните душата, а чак след това и стомахът, след като погледът остане сит. Според някои диетолози използването на цветни сервизи за хранене е тайната на бързото отслабване. Ето защо няма как да не ги свържем с морето и Бургас – все пак всеки от нас предпочита да отиде на почивка през лятото в перфектна форма, нали? Цветните съдове, освен това, са предпочитани и за дамите, които готвят добре на вкус, но не са особено добри в така нареченото плейтване или сервирането. Този техен недостатък обаче лесно би могъл да бъде прикрит и компенсиран с великолепен сервиз за хранене в ярък цвят. Смята се, че сините чинии са подходящи за супа, а тези със сини декоративни акценти – за основно. Според някои диетолози, десертите трябва да се сервират в чинии със златисти и оцветени в пясъчни нюанси чинии. При всички случаи изборът ви на цветни сервизи за хранене обаче трябва да бъде и щателно съобразен с визията на вашата трапезария. Ако тя е прекалено цветна, следвайте нейната цветова гама. А ако е семпла и едноцветна, един ярък сервиз за хранене бързо, лесно и практично ще раздвижи леко скучната или твърде класическа обстановка.

Към началото